Samfund

Slut med fly fra Aarhus til Amsterdam efter kun få måneder

Flyrute mellem Aarhus Airport og Schiphol i Amsterdam hra sidste afgang den 20. marts i år. Foto: Aarhus Airport.

142 dage med én daglig afgang blev det til med en flyrute mellem Aarhus Airport og Schiphol lufthavnen i Amsterdam. Ifølge branchemediet Check-in.dk, som lørdag har offentliggjort nyheden, lukker ruten den 20. marts i år.

Ifølge Check-in.dk viser tal fra Trafikstyrelsen, at der fra 30. oktober til 31. december sidste år gennemsnitligt var 39 passagerer per afgang på ruten mellem Amsterdam og Aarhus, i en flytype, der har plads til 132 passagerer. Om det er den direkte årsag til lukning er for nuværende uvist.

– Nyheden er naturligvis meget skuffende for os og for de rejsende, der ønsker at flyve til og fra Aarhus på KLM’s netværk denne sommer. Sådan lyder fra kommunikationschef Tina Baungaard-Jensen ifølge mediet Din Avis Aarhus.

To uger før ruten startede den 30. oktober 2022, beskrev Aarhus Airport i en pressemeddelelse den som »en af østjydernes mest eftertragtede ruter på tavlen.«

Den daværende administrerende direktør for Aarhus Airport, Brian Worm, var dengang meget begejstret. 

– Den direkte rute til Amsterdam er en gave til det østjyske ferierejsende og erhvervslivet, som vi har arbejdet benhårdt på at få i hus. Vi stræber efter at understøtte den økonomiske vækst i Aarhus og omegn, og vi er meget tilfredse med at have landet en så eftertragtet rute, lød det.

Kommentarer