Land og by

Omfattende områdefornyelse er nu gennemført i Brædstrup

Foto: Hanne Nielsen

De seneste år er der sket store forandringer i Brædstrup, hvor flere omfangsrige byfornyelsesprojekter er blevet lavet. I den kommende weekend bliver det sammen med “Musik i Gaden” fejret, at Horsens Kommune i tæt samarbejde med Brædstrup Lokalråd og aktive ildsjæle nu er i mål med den største del af områdefornyelsen

I Brædstrup er der med områdefornyelsen bl.a. blevet skabt et nyt Banetorv med plads til mødesteder og aktiviteter. 

I de seneste år er der i den grad blevet rumsteret rundt omkring i Brædstrup, hvor der er blevet arbejdet på både pladser, torve, stier og i byens grønne park. Alt sammen for at forskønne og forbedre Brædstrup til gavn for udviklingen af den andenstørste by i Horsens Kommune.

Efter flere års arbejde har Horsens Kommune nu nået en vigtig milepæl i den omfattende områdefornyelse, der er blevet arbejdet på siden 2018. Her vedtog Horsens Byråd, at der mellem 2018 – 2022 skulle bruges 18 mio. kr. på den store områdefornyelse samt 5 mio. kr. til bygningsfornyelse.

 – Det er en fornøjelse at se, hvordan der med områdefornyelsen er blevet arbejdet med bl.a. centrale pladser, det grønne, bedre stier og gode rammer til aktiviteter i hverdagen og borgerprojekter, som når byen f.eks. mødes til fest i den kommende weekend. Vi har i Horsens Byråd ikke været i tvivl om, at vi skulle støtte udviklingen af Brædstrup, og det er fantastisk at se, hvordan byen blomstrer. Foruden de projekter, vi i tæt samarbejde med lokalrådet har gennemført, skyldes det alle de borgere, der brænder for byen, og private der også investerer i udviklingen af byen, siger Peter Sørensen, borgmester i Horsens Kommune.

En virkelig flot by

Med områdefornyelsen har Brædstrup fået en Ungdomsplads, Folkeparken er blevet fornyet, og nye byportaler er blevet designet til at pryde ved indfaldsvejene. Der er blevet skabt et stort og aktivt Banetorv, og Banestien går nu synligt ind gennem byen og forbinder bymidten med den skønne natur omkring Brædstrup.

– Områdefornyelsen har virkelig været med til at styrke udviklingen og skabe optimisme i vores lokalområde. Områdefornyelsen har skabt en virkelig flot by, der hænger rigtig godt sammen med Folkeparken, som også har fået et gevaldigt løft. Det her er et flot eksempel på, hvad borgere, erhvervsdrivende og kommune kan i fællesskab, og det er dejligt at mærke, at alle tror på udvikling af Brædstrup. Det giver os også mod og lyst til at arbejde videre med udviklingen af Brædstrup også fremadrettet, siger Frants Arboe, formand for Brædstrup Lokalråd.

Når Brædstrup lørdag inviterer til den store byfest “Musik i Gaden”, bliver festen fejret på de steder, som gennem områdefornyelsen er blevet forskønnet og forbedret. På dagen bliver de nye byportaler ved indfaldsvejene officielt afsløret og indviet.

Der er også mulighed for at blive klogere på, hvordan der er arbejdet med de forskellige projekter i områdefornyelsen. Sammen med Brædstrup Lokalråd arrangerer Horsens Kommune en række rundvisninger, hvor drivkræfterne bag vil fortælle om de forskellige projekter.

Der er i alt fire rundvisninger, du kan tilmelde dig:

Banetorvet, Banestien og Ungdomspladsen

Kl. 11.00 – 12.00

Kl. 13.00 – 14.00

Turene begynder ved gyngerne på Banetorvet.

Folkeparken, Aktivitetsparken

Kl. 11.00 – 12.00

Kl. 13.00 – 14.00

Turene begynder ved den nye hovedindgang til Folkeparken mellem Søndergade 3 og 11.

Vil du med til én eller to af rundvisningerne, skal du sende en mail planogby@horsens.dk eller ringe på tlf. 76292504. Tilmelding er nødvendig, og der er et begrænset antal pladser.

Borgmester Peter Sørensen holder lørdag åbningstale kl. 10 på Banetorvet. Herefter kører han kl. 10.50 i minitog ud til Pejsegården, hvor de nye byportaler bliver afsløret og indviet kl. 11.

Hele programmet for Musik i Gaden kan ses her: https://musikigaden.dk/

Kommentarer