Gedved

Ny pulje skal give tilflyttere en endnu bedre velkomst i lokalsamfundene

Foto: Hanne Nielsen

Foreninger, lokalråd og andre lokale aktører kan nu søge en nyoprettet pulje på 100.000 kr. årligt til arrangementer og andre aktiviteter, der har særligt fokus på den gode velkomst og det lokale netværk for tilflyttere.

Hvert år flytter mange nye borgere til Horsens Kommune. En ny pulje skal være med til at sikre dem en varm velkomst.

Vil I være med til at byde nye tilflyttere velkommen og give dem en god og varm opstart i deres nye lokalområde? Så er der nu mulighed for at søge penge fra en ny Velkomstpulje.

Udviklingen af Horsens Kommune i de seneste årtier viser, at kommunen er et sted, hvor rigtig mange mennesker har lyst til at bo. I gennemsnit er der over de seneste 10 år kommet ca. 1.000 nye horsensianere til årligt, og det gør Horsens til en af landets absolut stærkeste bosætningskommuner.

I forbindelse med Byrådets budgetaftale for 2022 blev der afsat 100.000 kr. om året til en pulje, som skal støtte lokale initiativer, der byder nye tilflyttere velkommen. Initiativerne kan f.eks. arrangementer, rundvisninger, gåture, materiale eller andet, som bliver lavet til de nye tilflyttere i lokalområdet.

Det glæder formanden for Kultur- og Fritidsudvalget Andreas Boesen, at der nu er endnu bedre mulighed for at tage rigtig godt imod de mange tilflyttere.

– Hele Horsens Kommune vokser, og hvert år flytter rigtig mange til kommunens forskellige lokalsamfund. Det er vigtigt, for det er med til at give ny energi, nye impulser og til at fastholde den positive udvikling i lokalsamfundene. Derfor glæder det mig, at lokalråd, foreninger og andre lokale aktører nu får endnu bedre mulighed for at byde de nye horsensianere velkommen, så de får den bedst mulige begyndelse i kommunen, lyder det fra formanden for Kultur- og Fritidsudvalget, Andreas Boesen.

Den nye pulje er et initiativ, der udspringer af Horsens Kommunes bosætningsstrategi, som netop peger på, at en god velkomst, netværk og en hurtig tilpasning til lokalområdet er afgørende for, at tilflytterne trives og falder godt til.

Hvem kan søge?

Både foreninger, lokalråd og andre lokale aktører kan søge penge fra puljen.

Arrangementerne skal foregå i Horsens Kommune, det skal være lokalt forankret, og der skal være offentlig adgang.

Der kan maksimalt søges om 5.000 kr. fra puljen, men I helt særlige tilfælde kan Kultur- og Fritidsudvalget behandle større ansøgninger.

Der er ansøgningsfrist fire gange årligt. Læs mere og søg her.

Kommentarer