Kultur

Hyldest til musikhistorien i Horsens: Graven udsmykkes med 15 Hollywood-sten

Den lokale musikhistorie og alle de mennesker, der har hjulpet den på vej, hyldes med en ny "Street of Fame" i Graven. Foto: Hanne Nielsen

Den 8. december 2022 indvies “Street of Fame” i Graven i Horsens midtby, når sløret løftes for 15 Hollywood-sten, der hylder musikhistorien i byen. Initiativet er et af flere, som et gadesamarbejde i Graven har sat i søen

Graven forvandles torsdag den 8. december 2022 til Horsens’ helt egen Hollywood Boulevard, når den smalle gade i bykernen udsmykkes med 15 Hollywood-sten. Stenene hylder et bredt udvalg af kunstnere, der har optrådt i Horsens Kommune gennem årene og er samtidig en hyldest til Horsens som koncertby og en af Danmarks stærkeste kultur- og oplevelseskommuner.

Ideen til den lokale “Street of Fame” er skabt i et nyt gade-samarbejde i Graven. Her har forretningsdrivende og ejendomsejere sammen med blandt andet City Horsens og Horsens Kommune sat sig sammen for at udvikle og forskønne gaden.

Selvom Graven er alsidig og byder på alt fra teater og natteliv til spisesteder og detailhandel, har samarbejdet allerede kastet flere idéer og initiativer af sig. Blandt andet er der blevet ansat en fælles gadepedel, der holder gaden ren. Derudover er deltagerne i gadesamarbejdet blevet enige om at arbejde med et musikalsk tema for gaden, som nu for alvor sparkes i gang med “Street of Fame”.

Claus Visbye, direktør i Horsens & Friends, er begejstret:

– I Horsens & Friends arbejder vi for et Horsens med oplevelser og kultur i højsædet. Og her må jeg bare sige, at initiativet med de nye Hollywood-sten er fantastisk. Uden at afsløre for meget, kan jeg sige, at det ikke bare er en hyldest til verdens allerstørste artister. Det er også en hyldest til vores egen musikhistorie og alle de mennesker, der har hjulpet den på vej, siger Claus Visbye.

11 aktører bag de 15 sten

De 15 Hollywood-sten er sponseret af 11 forskellige aktører. De har hver især valgt, hvem der skal hyldes med en Hollywood-sten. Der er bred smag, og derfor bliver det også en god blanding af stjerner, der nu bliver et permanent monument i Graven.

De 15 sten er de første i rækken, og i 2023 vil der blive lagt en række nye sten. Hyldesten til Horsens’ kultur- og musikhistorie er altså først lige begyndt, og det glæder borgmester Peter Sørensen:

– Samarbejdet i Graven viser, hvad der er muligt, når vi er fælles om at skabe udvikling og nye initiativer. Det er fantastisk at mærke den lyst og vilje, der er til at udvikle byen – og til at opdyrke vores stærke brand som kulturby. Jeg er meget spændt på at se resultatet, og jeg glæder mig allerede til næste år, hvor flere stjerner finder vej til fliserne i Graven, siger Peter Sørensen.

De 15 Hollywood-sten bliver afsløret torsdag den 8. december klokken 15.00. Til afsløringen deltager bl.a. borgmester Peter Sørensen, erhvervsdrivende i Graven, Frank Panduro, Claus Visbye og en række andre personer der har haft betydning for musikhistorien i Horsens. Stenene vil blive præsenteret fra Gravens top og ned mod Søndergade.

FAKTA:

  • De 11 aktører er Horsens & Friends, M+ Ejendomme, Jagtbar, Bar Rolig, Kokomo, Horsens Ny Teater, Cashpoint, Horsens Folkeblads Fond, Is-kagen, Corfitz og Horsens Kommune. 
  • Samarbejdet i Graven er et såkaldt BID-samarbejde (Business Improvement District), som er en frivillig samarbejdsmodel. Her er butikker, spisesteder, ejendomsejere, City Horsens, Horsens Kommune m.fl. gået sammen for at styrke detailhandlen og aktiviteterne i gaden. BID-samarbejdet i Graven fortsættes i 2023. Hvis man vil være sponsor for en Hollywood-sten, kan man kontakte Jeppe Keller, leder af Erhverv og Turisme i Horsens Kommune, på jkej@horsens.dk.

Kommentarer