Horsens

Huskedag med hjerneforsker og håndboldstjerne

Hjerneforsker Peter Lund Madsen og håndboldspiller Lars Christiansen gæster årets ‘Sammen husker vi’-dag om demenssygdom den 23. september.

‘Sammen husker vi’ sætter fokus på demenssygdom med en hel dag spækket med spændende foredrag, videndeling og fælles frokost. Demensteamet i Horsens Kommune markerer traditionen tro den internationale huskedag, som holdes verden over, med arrangementet i Insero Atrium Horsens for alle interesserede, fredag den 23. september.

Bliver vi klogere, eller dummere med alderen?

Flere og flere mennesker kommer i disse år i berøring med hjernesygdommen demens. På Sammen husker vi-dagen fortæller hjerneforsker Peter Lund Madsen om den raske og den demente hjerne og hvad demens egentlig er?

Håndboldstjerne Lars Christiansen kommer ind på, hvordan vi som mennesker helt naturligt løber ind i perioder, hvor glæden og motivationen er længere væk end normalt. Han inspirerer til, hvordan man effektivt “hanker op i sig selv”, så svære perioder ikke varer længere end højest nødvendigt.

Programmet byder også på oplæg af Henriette Kaae, hvis ægtefælle har demens. Henriette fortæller deres historie og om at være pårørende.

På huskedagen kan man hente viden om demenssygdom, men også hygge sig i fællesskab med andre og blive godt underholdt. Arrangementet er for alle, der på en eller anden måde har sygdommen inde på livet, eller hvis man er interesseret i viden om demenssygdom, fortæller områdeleder Susanne Rasmussen, der står i spidsen for demensindsatsen i Horsens Kommune.

‘Sammen husker vi’ foregår i Insero Atrium, Horsens, fredag den 23. september 2022 fra kl. 9.00 – 14.00. Morgenbrød og frokost er inkluderet i prisen, som er 200kr. per deltager.

Man tilmelder sig hos Demensteamet i Horsens Kommune via Mobilpay 160077 (Husk at oplyse fulde navn og telefonnummer) eller hos Demenshotline, 7629 3720 ml. kl. 12.30-13.30. – senest fredag den 16.09.2022.

Kommentarer