Gedved

Horsens kigger mod fremtidens kulturliv – og du kan være med

Foto: Horsens Kommune

Horsens Kommune har et stærkt brand inden for kultur og oplevelser og en ny kulturstrategi skal danne rammen for, hvordan Horsens skal se ud som en levende kultur- og oplevelseskommune i fremtiden.

Mere kunst i byrummet, store koncerter, nye foreningstilbud, mere kultur i hverdagen, fællesspisning, mere musik i gaderne…

I Horsens Kommune har et rigt og levende kulturliv samt stærke fællesskaber spillet en afgørende rolle i kommunens transformation og udvikling gennem årtier.

Horsens skal også fremadrettet være en levende kultur- og oplevelseskommune med et stærkt og varieret tilbud af kultur, oplevelser og fællesskaber i alle størrelser.

Derfor er Horsens Kommune i gang med at indsamle input og inspiration, der skal munde ud i en ny kulturstrategi, som skal sætte retningen for udviklingen de kommende år. 

Og du kan være med!

Vi har allerede været i kontakt med en masse borgere til blandt andet åbningen af Langelinie og Wall of Sound i maj, ligesom du også har kunnet møde os i gågaden under Horsens Holder.

Og allerede den 9. oktober kan du finde os igen til ‘Grøn dag’ i Grusgraven i Egebjerg klokken 13-15, og efterfølgende kommer vi til Lund den 11. oktober foran Dagli’Brugsen og ved SuperBrugsen i Brædstrup den 25. oktober, hvor du finder os fra fra klokken 15.30 til 17.30.

Vi vil rigtigt gerne snakke med så mange som muligt og høre, hvad det er, I ønsker jer i fremtiden.

Beslutningen om, at der skal laves en ny kulturstrategi er en del af budgetaftalen for 2022, og ønsket har fra start været, at alle skal have mulighed for at tilkendegive ønsker, idéer eller noget helt tredje. 

Udviklingen af Horsens som en stærk og levende kultur- og oplevelseskommune bliver i høj grad båret af de mange forskellige kulturaktører, der er i Horsens kommune. Det er både de private, de frivillige og de kommunale kulturaktører, der er med til at skabe kultur, oplevelser og fællesskaber på kryds og tværs af hele kommunen.  

Hvis du ikke har mulighed for at møde os på et af ovenstående tidspunkter, så frygt ej. Du kan nemlig også sende os en mail på event@horsens.dk.

Frem til den 1. november kan du også svare via et af vores postkort, hvilke kulturoplevelser du ønsker dig flere af i fremtiden på Horsens Kommunes biblioteker og i Sund By.

Her i efteråret bliver der ligeledes gennemført interviews og workshops med en lang række professionelle og frivillige aktører på kulturområdet såvel som byråd, foreninger, erhvervsliv og brugere.

Herefter vil alle interesserede blive inviteret ind til en workshop i februar, hvor der er mulighed for at give input til den endelige strategi. Planen er, at strategien kan vedtages i Kultur- og Fritidsudvalget i juni næste år.

Kommentarer