Horsens

Flere vil studere på Danias uddannelser i Horsens

Foto: Erhvervsakademi Dania

Fristen for at søge ind på en videregående uddannelse via kvote 1 udløb tirsdag den 5. juli klokken 12.00. Og det ser godt ud for Danias uddannelser, der oplever en stigning blandt ansøgerne til administrationsøkonom- og online-handelsøkonom-uddannelserne.

Status for de tre uddannelser Dania udbyder i Horsens er, at uddannelsen til administrationsøkonom har oplevet en stigning fra 13 1. prioritetsansøgere i 2021 til 24 1. prioritetsansøgere i 2022 (+ 85%). Online-handelsøkonomuddannelsen er gået fra 51 1. prioritetsansøgere sidste år til 72 i år (+ 41%) og handelsøkonomuddannelsen har oplevet et fald fra 20 1. prioritetsansøgere i 2021 til 11 i 2022 (-45%).

Det flotte antal ansøgere – en stigning på 27% fra 84 førsteprioritetsansøgere i 2021 til 107 i 2022 – glæder campuschef Annette Westergaard Poulsen, som spændt ser frem til at give de studerende nogle fagligt og socialt gode studieår:

”Efter sommerferien bliver vi en del af Campus Horsens, og jeg glæder mig til, at vi får etableret et godt læringsmiljø, så vi kan give vores studerende de optimale rammer. For når de studerende har vist os den tillid at søge ind på vores uddannelser, er det vores opgave at give dem de bedste redskaber til at lykkes, når de dimitterer”, siger Annette Westergaard Poulsen.

Uddannelser uden grænser – onlineuddannelse hitter

Online-handelsøkonom-uddannelsen har haft en flot fremgang. Og hvor online-undervisning under corona-nedlukningerne var et nødvendigt onde, har flere kommende studerende fået øjnene op for de muligheder og den fleksibilitet online-uddannelserne faktisk giver:

”Der er heldigvis mange, der er blevet bevidste om, hvad onlineuddannelserne kan. Her får de studerende nemlig en stor fleksibilitet, og de kan følge undervisningen uanset, hvor de bor – i Danmark eller i udlandet. Vi har gjort os mange erfaringer i forhold til, hvordan undervisningen fungerer bedst, og vi oplever at de studerende og underviserne kommer tæt på hinanden i et godt samspil, uanset om de sidder på hver sin side af jorden”, forklarer Annette Westergaard Poulsen.

Rosa vil være administrationsøkonom

En af dem, der har søgt ind på en af Danias uddannelser, er Rosa Laugesen. Hun har to små børn og en mand, så hun er nødt til at være godt organiseret for at få hverdagen til at gå op. Nu vil hun studere til administrationsøkonom i Horsens og bruge sit organisations-talent professionelt.

Rosa Laugesen har både været forbi pædagoguddannelsen og har arbejdet hjemmeplejen i Horsens, og det har gjort hende bevidst om, at hun er god til at holde styr på tingene. Så det har været et valg lige til højrebenet, at hun nu har valgt at søge ind på uddannelsen til administrationsøkonom:

”Først og fremmest er det er en uddannelse, der åbner mange muligheder, og det er afgørende for mig. Men det er også vigtigt, at uddannelsen giver mig nogle værktøjer i forhold til at være projektleder og koordinere, for det kan jeg rigtig godt lide”, siger 28-årige Rosa Laugesen og forklarer videre:

”Samtidig er uddannelsen på kun to år en overskuelig uddannelse. Her får jeg mulighed for at specialisere mig i forhold til mine interesser, og jeg vil gerne kvalificere mig til et job, hvor jeg får en stor kontaktflade til samarbejdspartnere, kunder og kolleger”.

Glæder sig til nyt og lækkert studiemiljø

Før 27- årige Rosa Laugesen valgte at søge ind på uddannelsen til administrationsøkonom fik hun en grundig snak med Danias studievejleder:

”Studievejlederen var god til at fortælle om uddannelsen. Og en af de ting, der var med til at overbevise mig er, at der på uddannelsen er en kombination mellem klasseundervisning og case-arbejde. Det er nemlig en god måde for mig at lære på, og så glæder jeg mig bare til at blive en del af et nyt og lækkert studiemiljø på Campus Horsens, hvor der er rigtig mange studerende samlet”.

Rosa Laugesen bor med sin mand og to børn i Lund.

Alle ansøgerne får besked den 28. juli kl. 00.01, om de er optaget på en videregående uddannelse eller ej.

Kommentarer