Livsstil og forbrug

Danske golfklubber holder fast i rekordstor tilslutning

Motiv fra Samsø Golfklub. Foto: Dansk Golf Union

De 185 golfklubber i Danmark har sammenlagt 163.024 medlemmer. Det viser de officielle medlemstal, som Dansk Golf Union opgør hvert år ved udgangen af september.

Sporten har dermed oplevet en beskeden nedgang på 841 spillere siden samme tidspunkt i 2022.

– Det kan lyde mærkeligt, når vi har mistet medlemmer, men vores medlemstal for 2023 er en utroligt positiv nyhed. Vi vidste, at det ville blive et svært år og havde forventet en nedgang på cirka 5.000 golfspillere. At vi stadig er stort set lige så mange er en stor cadeau til golfklubbernes indsats for at finde nye golfspillere og fastholde de eksisterende. Og det understreger, at golf er en sport med bred og tidløs appel, siger Lars Broch Christensen, formand for Dansk Golf Union.

Med sine nu 163.024 medlemmer er golfsporten fortsat på et historisk højdepunkt. I 2019 var der færre end 150.000 golfspillere i Danmark.

Under coronakrisen steg det til godt 164.000 i september 2021. Det var flere end nogensinde, og det nuværende tal ligger altså næsten samme sted. Det til trods for, at alle konkurrerende tilbud i samfundet nu er genåbnet, og at svær inflation har tvunget mange familier til en hård, økonomisk prioritering.

– Tilslutningen til golf har nået et nyt niveau i Danmark. Under corona har grupper af borgere, som vi måske ellers ikke havde set på golfbanen, fået øjnene op for alt det, som sporten kan i forhold til at dyrke fællesskaber, konkurrere, få naturoplevelser og bevæge sig, siger Lars Broch Christensen og tilføjer:

– I klubberne er der stadig plads og en stor lyst til at tage imod nye interesserede.

Medlemstallene viser, at der stadig er en klar overvægt af mandlige golfspillere. De udgør 67,2 procent af spillerne. Antallet af spillere under 18 år er igen faldet. Der er én golfklub mindre i Danmark end for et år siden, da Hansted Golfklub ved Horsens lukkede med udgangen af 2022.

Kommentarer